Vesti
Saopštenja

KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći

Dom zdravlja u Peći dobio je danas od KFOR-a dezinfekciona i zaštitna sredstva u cilju sprečavaja širenja koronavirusa.
KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći
Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći (Foto Kfor)

Isporuku “hiljadu maski i rukavica, stotine vizira i izolacione odeće, uz naočare, navlake za obuću, infracrvene beskontaktne termometre i antiseptičku tečnost za ruke” je izvršio italijanski tim za civilno-vojnu saradnju koji pripada regionalnoj komandi Zapad, navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

U saopštenju se ističe da će se isporuke nastaviti tokom naredne dve nedelje i odvijaće se u 17 gradova, uz učešće timova za vezu i nadgledanje KFOR-a i druge jedinice Regionalne komande Zapad predvođene Italijom i Regionalne komande Istok koje predvode SAD.

"Ovo je drugi projekat koji je KFOR sproveo, nakon isporuke lične zaštitne opreme bolnicama u Prištini i Gračanici u aprilu. Oba projekta je finansirao NATO i deo su sveukupne posvećenosti Alijanse podržavanju njenih operacija i njenih država članica i partnera", navodi se u saopštenju.

"Od početka izbijanja pandemije kovid-19, KFOR redovno nastavlja svoje aktivnosti i primenjuje značajne mere opreza u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije, da bi ograničio širenje virusa i smanjio rizike za vojnike i zajednice kojima služi", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021