Vesti
Saopštenja

KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći

Dom zdravlja u Peći dobio je danas od KFOR-a dezinfekciona i zaštitna sredstva u cilju sprečavaja širenja koronavirusa.
KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći
Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći (Foto Kfor)

Isporuku “hiljadu maski i rukavica, stotine vizira i izolacione odeće, uz naočare, navlake za obuću, infracrvene beskontaktne termometre i antiseptičku tečnost za ruke” je izvršio italijanski tim za civilno-vojnu saradnju koji pripada regionalnoj komandi Zapad, navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

U saopštenju se ističe da će se isporuke nastaviti tokom naredne dve nedelje i odvijaće se u 17 gradova, uz učešće timova za vezu i nadgledanje KFOR-a i druge jedinice Regionalne komande Zapad predvođene Italijom i Regionalne komande Istok koje predvode SAD.

"Ovo je drugi projekat koji je KFOR sproveo, nakon isporuke lične zaštitne opreme bolnicama u Prištini i Gračanici u aprilu. Oba projekta je finansirao NATO i deo su sveukupne posvećenosti Alijanse podržavanju njenih operacija i njenih država članica i partnera", navodi se u saopštenju.

"Od početka izbijanja pandemije kovid-19, KFOR redovno nastavlja svoje aktivnosti i primenjuje značajne mere opreza u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije, da bi ograničio širenje virusa i smanjio rizike za vojnike i zajednice kojima služi", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021