Vesti
Saopštenja

KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći

Dom zdravlja u Peći dobio je danas od KFOR-a dezinfekciona i zaštitna sredstva u cilju sprečavaja širenja koronavirusa.
KFOR: Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći
Uručena pomoć Domu zdravlja u Peći (Foto Kfor)

Isporuku “hiljadu maski i rukavica, stotine vizira i izolacione odeće, uz naočare, navlake za obuću, infracrvene beskontaktne termometre i antiseptičku tečnost za ruke” je izvršio italijanski tim za civilno-vojnu saradnju koji pripada regionalnoj komandi Zapad, navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

U saopštenju se ističe da će se isporuke nastaviti tokom naredne dve nedelje i odvijaće se u 17 gradova, uz učešće timova za vezu i nadgledanje KFOR-a i druge jedinice Regionalne komande Zapad predvođene Italijom i Regionalne komande Istok koje predvode SAD.

"Ovo je drugi projekat koji je KFOR sproveo, nakon isporuke lične zaštitne opreme bolnicama u Prištini i Gračanici u aprilu. Oba projekta je finansirao NATO i deo su sveukupne posvećenosti Alijanse podržavanju njenih operacija i njenih država članica i partnera", navodi se u saopštenju.

"Od početka izbijanja pandemije kovid-19, KFOR redovno nastavlja svoje aktivnosti i primenjuje značajne mere opreza u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije, da bi ograničio širenje virusa i smanjio rizike za vojnike i zajednice kojima služi", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020