Vesti
Saopštenja

KFOR: Situacija na dan izbora bila mirna

Situacija je na dan održavanja lokalnih izbora bila mirna, saopšteno je iz KFOR-a.
KFOR: Situacija na dan izbora bila mirna
Pripadnici KFOR-a i Policije Kosova u Lapljem Selu (Foto KFOR)

“KFOR je u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz rezolucije SB UN 1244, doprineo održavanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja stalnim nadgledanjem situacije u uskoj saradnji sa međunarodnom zajednicom, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, Kosovskom policijom i Misijom vladavine prava Europske unije na Kosovu“.

Kako je saopšteno, KFOR je sačinio konkretan plan kako bi izborni dan protekao regularno i kako bi svoje obaveze i zadatke izvršio pažljivo i nepristrasno.

Dodaje se da je bilo angažovano 2020 vojnika, 300 vozila i 5 helikoptera.

“Na poseban zahtev OEBS-a KFOR je takođe pružio obezbeđenje osoblju ove misije u opštinama na severu regiona koje naseljavaju kosovski Srbi“.

U saopštenju se dodaje da je KFOR sa svim podređenim jedinicama, međunarodnim i lokalnim bezbednosnim organizacijama, kao i institucijama na Kosovu, postigao još jedan uspeh.

“Izbori su veoma važna prilika za Kosovce da oblikuju svoju budućnost kroz demokratski izborni proces i KFOR veruje da slobodni, fer i demokratski izbori odražavaju poverenje u institucije na Kosovu i volju građana da očvrsnu posvećenost izabranih zvaničnika“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020