Vesti
Saopštenja

Kfor pomogao Crvenom krstu Kosova

Osoblje regionalne komande KFOR-Istok predvođeno SAD-om pomoglo je Crvenom krstu Kosova prilikom isporuke brašna i dezinfekcijskih materijala lokalnim zajednicama. Ukupno osam tona brašna i alkohola za dezinfekciju distribuirano je osnovnoj školi u Suvom Dolu, Domu zdravlja u Ugljaru i ustanovi Crvenog krsta u Gračanici, navodi se u saopštenju.
Kfor pomogao Crvenom krstu Kosova
Ilustracija (Foto Kfor)

U saopštenju Kfora dostavljenom medijima se ističe da timovi za vezu i nadgledanje, redovno komuniciraju sa liderima zajednica na celom Kosovu da bi obezbedili sigurnost i bezbednost članova zajednice i ojačali pozitivne odnose između kosovskih zajednica i operacija predvođenih NATO-om.

Vojnici Regionalne Komande-Istok nastavljaju svoje operacije u jeku koronavirusa dok primenjuju sve preventivne mere da zaštite svoje osoblje i građane Kosova, dodaje se u saopštenju.

“Srećni smo što možemo pomoći u isporuci ovih neophodnih potrepština. Primarna misija Regionalne komande Istok je da doprinese sigurnosti i bezbednosti područja i slobodi kretanja za sve građane Kosova u skladu sa KFOR-ovim mandatom od UN-a, ali je čast pomoći institucijama na Kosovu u ovim izazovnim vremenima“, poručio je pukovnik američke vojske, pukovnik Erik Rajli-komandir Regionalne komande Kfor-a Istok.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020