Vesti
Saopštenja

KFOR pomaže u borbi protiv koronavirusa

Multinacionalna jedinica KFOR-a (MSU) je više od 50 puta od početka ove godine u 14 kosovskih opština donirala hranu i odeću u vrednosti od 70 hiljada evra.
KFOR pomaže u borbi protiv koronavirusa
Ilustracija (Foto KFOR)

Paketi pomoći direktno su dostavljani dobrotvornim organizacijama i ugroženim porodicama od strane Civilno-vojne saradnje (CIMIC) MSU-a, a u bliskoj saradnji sa Crvenim krstom, saopšteno je iz KFOR-a.
 
Donacije MSU se sprovode svake nedelje, a pokazale su se kao izuzetno korisne u slučaju pandemije kovid-19 virusa.
 
MSU čine policijske snage sa vojnim statusom. Njihovi glavni zadaci su: obezbeđivanje vojnoj misiji pod vođstvom NATO-a sposobnosti za bezbednosne operacije, uključujući kriminalističko-obaveštajnu kontrolu, kontrolu mase i nereda, kao i prikupljanje i procena informacija.
 
Jedinica može savetovati, obučavati i podržati lokalne policijske snage u pogledu širokog spektra policijskih pitanja.
 
MSU obavlja svoju redovnu misiju u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, poštujući, kao i ostale jedinice KFOR-a, sve preventivne mere koje je preporučila Svetska zdravstvena organizacija (u borbi) protiv kovida-19.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021