Vesti
Saopštenja

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje

Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Ilustracija (Foto Kfor)

Poljski vojnici deo su Multinacionalnog manevarskog bataljona Regionalne komande Istok pod vođstvom SAD, i čine jedan od najvećih kontingenta NATO misije na Kosovu. Jedinice pokazuju visok nivo spremnosti i fleksibilnosti, napominje se u saopštenju.

“Njihova fleksibilnost savršeno se uklapa u svakodnevne aktivnosti i operacije Kfor-a, čije aktivnosti nisu narušene Kovidom-19. Poljska takođe čini tim za vezu i nadgledanje sa sedištem u Štrpcu, koji je odigrao veliku ulogu u isporuci opreme za ličnu zaštitu lokalnom medicinskom centru”, navodi se u saopštenju Kfora-a.

Poljski tim Kfor-a lako se povezao sa zajednicom u Štrpcu zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, koju odlikuje visok stepen koegzistencije jer u njoj živi 9.000 Srba i 4.600 Albanaca, ističe se u saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima.Ostale vesti

Petković traži reakciju međunarodne zajednice na izjavu Haradinaja
"Ni Brisel, ni Vašington, ni drugi centri moći ne smeju ostati nemi na  zveckanje oružjem i pretnje o stvaranju jedne veštačke i etnički očišćene tvorevine, opasne po mir i stabilnost na čitavom Balkanu", navodi Petar Petković nakon izjave Ramuša Haradinaja o referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.
  • 19.01.2021
Trepča: Sprečeno dalje izlivanje jalovine, čekaju se izveštaji o posledicama

Kombinat "Trepča" saopštio je da je usled, kako navode, ekstremno loših atmosferskih uslova došlo do probijanja nasipa na deponiji za odlaganje jalovine flotacije u Leposaviću i izlivanja u reku Ibar.

  • 18.01.2021
Pomoć UNS-a novinarima na Kosovu čije su kuće poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju pomoći novinarima čije su kuće stradale u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 18.01.2021
UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021