Vesti
Saopštenja

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje

Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Ilustracija (Foto Kfor)

Poljski vojnici deo su Multinacionalnog manevarskog bataljona Regionalne komande Istok pod vođstvom SAD, i čine jedan od najvećih kontingenta NATO misije na Kosovu. Jedinice pokazuju visok nivo spremnosti i fleksibilnosti, napominje se u saopštenju.

“Njihova fleksibilnost savršeno se uklapa u svakodnevne aktivnosti i operacije Kfor-a, čije aktivnosti nisu narušene Kovidom-19. Poljska takođe čini tim za vezu i nadgledanje sa sedištem u Štrpcu, koji je odigrao veliku ulogu u isporuci opreme za ličnu zaštitu lokalnom medicinskom centru”, navodi se u saopštenju Kfora-a.

Poljski tim Kfor-a lako se povezao sa zajednicom u Štrpcu zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, koju odlikuje visok stepen koegzistencije jer u njoj živi 9.000 Srba i 4.600 Albanaca, ističe se u saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020