Vesti
Saopštenja

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje

Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Ilustracija (Foto Kfor)

Poljski vojnici deo su Multinacionalnog manevarskog bataljona Regionalne komande Istok pod vođstvom SAD, i čine jedan od najvećih kontingenta NATO misije na Kosovu. Jedinice pokazuju visok nivo spremnosti i fleksibilnosti, napominje se u saopštenju.

“Njihova fleksibilnost savršeno se uklapa u svakodnevne aktivnosti i operacije Kfor-a, čije aktivnosti nisu narušene Kovidom-19. Poljska takođe čini tim za vezu i nadgledanje sa sedištem u Štrpcu, koji je odigrao veliku ulogu u isporuci opreme za ličnu zaštitu lokalnom medicinskom centru”, navodi se u saopštenju Kfora-a.

Poljski tim Kfor-a lako se povezao sa zajednicom u Štrpcu zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, koju odlikuje visok stepen koegzistencije jer u njoj živi 9.000 Srba i 4.600 Albanaca, ističe se u saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021