Vesti
Saopštenja

"Kfor ostaje posvećen bezbednosti na Kosovu"

Komandat Kfora general-major Franko Federići sastao se sa ambasadorom Majklom Devenportom i šefovima kancelarija za vezu na Kosovu u Prištini.
Franko Ferderići i Majkl Devenport (Foto Fejsbuk Kfor)

Komandant Zajedničke savezničke komande snaga Napulja admiral Robert P. Burk, tokom uvodnog obraćanja je nagalsio da je rad Nato-a i Kfor-a u održavanju mira na Kosovu.

Takođe, sagovornici su istakli posvećenost i rešenost Kfora-a da odgovori u borbi protiv pandemije kovid-19 širom Kosova.

"Zahvaljujući donacijama, Kfor nastavlja da pruža direktnu podršku lokalnom stanovništvu i institucijama kroz aktivnosti civilne vojne saradnje", navodi se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.

Komandat Federići je isatkao da svakodnevni napori vojnika, zajedno sa njihovim nepokolebljivim osećajem dužnosti, najvažniji su u ispunjavanju misije.

"Moramo i dalje biti snažno posvećeni bezbednosti Kosova, doprinoseći održavanju sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice, u skladu sa mandatom UN-a. A da bismo to uradili, potrebna nam je vaša podrška", poručio je Federići.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021