Vesti
Saopštenja

Kfor: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“

U sedištu Saveta bezbednosti Kosova održana je pripremna radionica koju je vodio KFOR u okviru priprema za vežbu pružanja pomoći u katastrofama "Srebrna sablja 2020", zakazane  za septembar, navodi se u saopštenju Kfora.
Kfor: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“
Prpiremne vežbe (Foto Kfor)

U saopštenju se napominje da je radionica osmišljena radi daljeg unapređenja zajedničkog rada među partnerima i predstavljala je još jedan važan korak ka fazi održavanja vežbe.

„Srebrna sablja odražava dugogodišnju posvećenost NATO-a i KFOR-a da doprinese bezbednom okruženju i slobodi kretanja u korist svih zajednica na Kosovu, u uskoj saradnji sa svim institucijama i bezbednosnim organizacijama“.

Radionicu je vodio brigadni general Loran Mišo, zamenik komandanta KFOR-a, a prisustvovao je direktor Odeljenja za analizu i bezbednosnu politiku pri Sekretarijatu Saveta bezbednosti Kosova Bekim Podrimčaku kao i predstavnici Kosovske agencije za upravljanje vanrednim situacijama, kosovske policije i beznednosnih snaga,  Crveni krst Kosova i Euleks, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020
Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić posetio je KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje i tom prilikom uručio neophodni materijal zdravstvenim radnicima.
  • 03.04.2020
“Empirika”: Vratiti RTV Mir u kablovski sistem
Uprkos brojnim apelima i saopštenjima medijskih udruženja upućenih široj javnosti, nadležnim isntitucijama, uključujući i međunarodnu zajednicu, do danas nije bilo adekvatnog odogovora relevantnih institucija, kao ni lokalnih kablovskih operatera, a kojim bi se omogućio nastavak emitovanja programa RTV Mir iz Leposavića.
  • 03.04.2020
UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020