Vesti
Saopštenja

KFOR obnovio košarkaško igralište u Plemetini

Novo košarkaško igralište u Plementini koje koriste osnovne škole „Pandeli Sotir“ i „Sveti Sava“ danas su otvorili direktori ovih škola i lokalne vlasti Obilića, zajedno sa švedskim, američkim i švajcarskim vojnicima KFOR-a.
KFOR obnovio košarkaško igralište u Plemetini
Detalj sa otvaranja igrališta (Foto KFOR)

U saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima ističe se da je igralište obnovljeno zahvaljujući projektu civilno-vojne saradnje koji finansira NATO, a dovršila ga je Regionalna komanda KFOR-a Istok. 

Košarkaške table, mreže i lopte je takođe donirao KFOR kako bi se omogućilo učenicima da se više bave spotrtskim aktivnostima na otvorenom.

Direktori škola su zahvalili potpukovniku Džoniju Borjesonu na podršci koju KFOR pruža obrazovanju dece iz svih zajednica koje žive u okolini, dodaje se u saopštenju.

KFOR je posvećen sigurnom okruženju za sve građane na Kosovu i pomaganju institucijama na Kosovu u oblastima bezbednosti, obrazovanja i zdravstva. Vojnici KFOR-a realizovali su nekoliko projekata koji doprinose lokalnom odgovoru na kovid 19, zaključuje se u saopštnju dostavljenom medijima.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021