Vesti
Saopštenja

KFOR obeležio Dan rodne perspektive

"Razumevanje društvene situacije je tačka od izuzetne efikasnosti za ovu misiju ", rekao je komandant KFOR-a general major Đovani Fungo prilikom obeležavanja Dana rodne perspektive.
KFOR  obeležio Dan rodne perspektive
Sa obeležavanja Dana rodne perspektive (Foto KFOR)

Kako je navedno u saopštenju, cilj ovog događaja je da omogući platformu za međunarodne organizacije, nevladine organizacije, KFOR i NATO, kao i za bezbednosne organizacije na Kosovu, kako bi razgovarali o rodnim temama sa fokusom na "rodnu perspektivu u bezbednosti" i "mladu generaciju Kosova ".

U svom uvodnom izlaganju, komandant KFOR-a, general major Đovani Fungo, kazao je da Dan rodne perspektive 2017 daje veliku šansu da prepoznamo nabolji način transformacije razlike u dodatnu vrednost.

Među brojnim govornicima i učesnicima na ovoj konferenciji, govorila je i komandant NATO združenih snaga u Napulju admiral Mišel Hauard.

Ona je istakla da je obrazovanje žena podrška razvoju zemlje.

Kako se ističe u saopštenju, admiral Hauard je govorila o naporima i dostignućima žena u prošlosti i sadašnjosti, na Kosovu i drugim mestima.

"To je izuzetna hrabrost, to je ova vrsta fleksibilnosti i odlučnosti koja je od suštinskog značaja za stvarne promene", ocenila je ona.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020