Vesti
Saopštenja

KFOR obeležio Dan rodne perspektive

"Razumevanje društvene situacije je tačka od izuzetne efikasnosti za ovu misiju ", rekao je komandant KFOR-a general major Đovani Fungo prilikom obeležavanja Dana rodne perspektive.
KFOR  obeležio Dan rodne perspektive
Sa obeležavanja Dana rodne perspektive (Foto KFOR)

Kako je navedno u saopštenju, cilj ovog događaja je da omogući platformu za međunarodne organizacije, nevladine organizacije, KFOR i NATO, kao i za bezbednosne organizacije na Kosovu, kako bi razgovarali o rodnim temama sa fokusom na "rodnu perspektivu u bezbednosti" i "mladu generaciju Kosova ".

U svom uvodnom izlaganju, komandant KFOR-a, general major Đovani Fungo, kazao je da Dan rodne perspektive 2017 daje veliku šansu da prepoznamo nabolji način transformacije razlike u dodatnu vrednost.

Među brojnim govornicima i učesnicima na ovoj konferenciji, govorila je i komandant NATO združenih snaga u Napulju admiral Mišel Hauard.

Ona je istakla da je obrazovanje žena podrška razvoju zemlje.

Kako se ističe u saopštenju, admiral Hauard je govorila o naporima i dostignućima žena u prošlosti i sadašnjosti, na Kosovu i drugim mestima.

"To je izuzetna hrabrost, to je ova vrsta fleksibilnosti i odlučnosti koja je od suštinskog značaja za stvarne promene", ocenila je ona.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020