Vesti
Saopštenja

"KFOR nastavlja sa aktivnostima uprkos koronavirusu"

Komandant KFOR-a general Mikele Risi obavestio je kosovskog ministra unutrašnjih poslova Agima Velijua da će međunarodne snage nastaviti da obavljaju svoje zadatke, pošto su na Kosovu utvrđeni slučajevi koronavirusa, navodi se u saopštenju KFOR-a.
Ilustracijan (Foto KFOR)

Risi ističe da će KFOR nastaviti da svakodnevno sprovodi operacije, uspostavljajući mere za smanjenje izloženosti i potencijalnog prenosa virusa.

“Naši vojnici nastavljaju s aktivnostima patroliranja i nadgledanja širom Kosova u skladu sa mandatom KFOR-a, u podršci KBS, kako bi doprineli sigurnom okruženju za sve građane “, poručio je general Risi.

U saopštenju se napominje da je KFOR u cilju prevencije primenio mere zasnovane na preporukama Svetske zdravstvene organizacije da bi ublažio rizike koronavirusa za svoje osoblje, i zajednice na Kosovu. 

KFOR će nadgledati situaciju u saradnji sa institucijama na Kosovu i Međunarodnom zajednicom, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020