Vesti
Saopštenja

"Kfor i Euleks odgovorni za poštovanje prava i bezbednosti na Kosovu"

NVO Humani centar iz Kosovske Mitrovice poziva međunarodnu zajednicu da preduzme odgovarajuće postupke u cilju očuvanja reda i mira, a nakon najnovijeg razvoja situacije na severu i podnošenja ostavki u institucijama, uključujući i policiju.
Ilustracija (Foto Kosovapress)

Predstavnici ove organizacije koja se bavi i bezbednošću građana, ističu da su upravo građani zabrinuti zbog pravnog i bezbednosnog vakuma, ali i odsustva policajaca srpske nacionalnosti na severu.

"Zbog složene bezbednosno - političke situacije koja se odvija na severu Kosova, kao posledice krize koja je nastala u vezi sa zamenom registarskih tablica i koja je praćena izlaskom Srba iz svih kosovskih institucija, a posebno iz Policije Kosova, ističemo da je međunarodna zajednica, u prvom redu KFOR i EULEKS, odgovorna za poštovanje osnovnih ljudskih prava i ljudske bezbednosti, kako na celom Kosovu, tako i na severu Kosova", navodi se u saopštenju za medije Humanog centra Mitrovica.Ostale vesti

Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022