Vesti
Saopštenja

Kfor donirao specijalnu opremu za deci sa autizmom

Vojnici Regionalne komande Kfor-Istok poklonili su specijalnu opremu, nevladinoj organizaciji „Autizmi“ koja podržava decu pogođenu autizmom iz svih zajednica na Kosovu, bez obzira na rasu, veru, pol ili nacionalnost, navodi se u saopštenju Kfor-a.
Kfor donirao specijalnu opremu za deci sa autizmom
Ilustracija (Foto Kfor)

"Oprema će omogućiti odgovarajuće tretmane, uključujući poboljšanje motoričkih sposobnosti, kondicije povezane sa veštinama, socijalno funkcionisanje i mišićne snage i izdržljivosti", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je glavni cilj Kfor-ovog projekta da pomogne „Autizmi“ da se nosi sa sve većim brojem dece na tretmanu, istovremeno promovišući njihovu inkluziju i socijalnu integraciju.

„Autizmi“ je osnovan na inicijativu velikog broja roditelja dece pogođene autizmom novembra 2011. godine u Prištini, a podržava ga i opština. Projekat pomoći finansirao je NATO, a sproveo ga je KFOR-ov tim za civilno-vojnu saradnju zajedno sa italijanskim Timom za vezu i nadgledanje koji deluje u Prištini.Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020