Vesti
Saopštenja

Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu

Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor donirao kontejnere zdravstvenim ustanovama (Foto Kfor)

"Oba objekta će služiti kao privremena skloništa za laboratorije za testiranje na kovid-19", ističe se u saopštenju.

Isporuku su izvršile jedinice Kfora za logistiku predvođene Irskom i Austrijom, u saradnji sa Koordinatorom Ujedinjenih nacija za razvoj na Kosovu, u okviru inicijativa Svetske zdravstvene organizacije, dodaje se u saopštenju.

Kfor kontinuirano podržava lokalni odgovor na kovid-19 isporukom opreme svim zajednicama i olakšavanjem projekata pomoći od strane Natoa i partnerskih država, zaključuje se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.Ostale vesti

Osmani odlikovala Predsedničkom vojnom medaljom bivšeg komandanta Kfor-a

V.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani na predlog Ministarstva odbrane dodelila je Predsedničku vojnu medalju, bivšem komandantu KFOR-a general-majoru Mikeleu Risiju.

  • 04.12.2020
Opština Gračanica ostaje u crvenoj zoni

Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u crvenoj zoni.

  • 04.12.2020
Rakić i Federići o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Zamenik premijera i ministra lokalne samouprave Goran Rakić i novoimenovani komandanta Kfora general-major Frank Federići razgovarali su o bezbednosnoj situaciju na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 03.12.2020
Jevtić: Osobe sa invaliditetom moraju imati ravnopravan pristup u društvu
Danas se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ministar Dalibor Jevtić pozvao je na veću toleranciju, pomoć i zaštitu prava osoba koje imaju neku vrstu invaliditeta.
  • 03.12.2020
Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020