Vesti
Saopštenja

KFOR dezinfikovao školske prostorije u Velikoj Hoči

Specijalistički tim italijanske vojske završio je dezinfekciju OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči, u opštini Orahovac, kako bi omogućio ponovno otvaranje u skladu sa propisima protiv kovida 19.
KFOR dezinfikovao školske prostorije u Velikoj Hoči
Dezinfekcija školskih prostorija u Velikoj Hoči (Foto KFOR)

"Devet učionica od kojih se jedna koristi kao vrtić i sve zajedničke prostorije dezinfikovane su atomizerima i odgovarajućim aktivnim supstancama neposredno pred novu školsku godinu", navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

Projekat je inicirao austrijski tim za vezu i nadgledanje koji deluje u tom području, a izveli su ga italijanski artiljerci iz sastava 5-og puka, svi pripadaju KFOR regionalnoj komandi Zapad.

Kroz svoj tim za civilno-vojnu saradnju, u poslednja dva meseca ova KFOR komanda predvodjena Italijom, sprovela je pet projekata pomoći u korist svih zajednica koje žive u zapadnom regionu Kosova, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo, dodaje se u saopštenju.

Od izbijanja pandemije, misija NATO-a nepristrasno je doprinela lokalnom odgovoru na kovid 19 kroz niz akcija za podršku institucijama na Kosovu, uključujući isporuku opreme za ličnu zaštitu i omogućavanjem pomoći savezničkih i partnerskih zemalja, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Penzioneri u obavezi da se prijave u Penzijskim kancelarijama
Ministarstvo rada i socijalne zaštite Vlade Kosova poziva sve penzionere koji su bili dužni da se prijave Penzijskim kancelarijama u periodu od januara do kraja septembra, ali su zbog pandemije kovid-19 bili oslobođeni te obaveze, da se sada jave.
  • 01.10.2020
Đurić: EU da reaguje na zabranu dolaska Šarčevića
Predstavnici Prištine su odlukom da ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću zabrane dolazak na Кosovo "po ko zna koji put na najgrublji i najbezočniji način prekršili niz sporazuma potpisanih u Briselu", kaže Marko Đurić koji ujedno i traži reakciju EU.
  • 01.10.2020
Od sutra prijava za međunarodnu vozačku dozvolu
Prijava za međunarodnu vozačku dozvolu počinje sutra, u četvrtak 1. oktobra, navodi se u saopštenju Agencije za civilnu registraciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 30.09.2020
Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
  • 30.09.2020
Đurić od Izraela očekuje poštovanje nacionalnih interesa Srbije
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i novoimenovani ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan razgovarali su danas o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu koji predviđa otvaranje ambasade Srbije u Izraelu ali i priznavanje Kosova od strane te zemlje.
  • 30.09.2020
Pregovori Srba i Bošnjaka oko škole u Drajčicima
U nastojanju da se pronađe kompromisno rešenje i spreči rušenje škole u Drajčićima, stare 116 godina, zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su organizovali sastanak predstavnika Srba i Bošnjaka iz prizrenskog kraja.
  • 30.09.2020