Vesti
Saopštenja

KFOR dezinfikovao školske prostorije u Velikoj Hoči

Specijalistički tim italijanske vojske završio je dezinfekciju OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči, u opštini Orahovac, kako bi omogućio ponovno otvaranje u skladu sa propisima protiv kovida 19.
KFOR dezinfikovao školske prostorije u Velikoj Hoči
Dezinfekcija školskih prostorija u Velikoj Hoči (Foto KFOR)

"Devet učionica od kojih se jedna koristi kao vrtić i sve zajedničke prostorije dezinfikovane su atomizerima i odgovarajućim aktivnim supstancama neposredno pred novu školsku godinu", navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

Projekat je inicirao austrijski tim za vezu i nadgledanje koji deluje u tom području, a izveli su ga italijanski artiljerci iz sastava 5-og puka, svi pripadaju KFOR regionalnoj komandi Zapad.

Kroz svoj tim za civilno-vojnu saradnju, u poslednja dva meseca ova KFOR komanda predvodjena Italijom, sprovela je pet projekata pomoći u korist svih zajednica koje žive u zapadnom regionu Kosova, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo, dodaje se u saopštenju.

Od izbijanja pandemije, misija NATO-a nepristrasno je doprinela lokalnom odgovoru na kovid 19 kroz niz akcija za podršku institucijama na Kosovu, uključujući isporuku opreme za ličnu zaštitu i omogućavanjem pomoći savezničkih i partnerskih zemalja, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020