Vesti
Saopštenja

KEDS: Restrikcije i narednih dana

"S obzirom da se energetska kriza na Kosovu već produbila, a drugi faktori, kao što su preopterećenja elektroenergetskog sistema i trend naglog rasta potrošnje, su učinili da se planirana ograničenja električne energije za sve potrošače nastave i narednih dana, dok ne pristignu dalja uputstva od KOSTT-a", navodi se u saopštenju KEDS-a.
KEDS: Restrikcije i narednih dana
Termoelektrana u Obiliću (Foto arhiva Kim)

"Ove restrikcije će prema planu i dalje biti oko dva sata za svaku grupu potrošača, u različito doba dana. Pojava koja ometa pravovremeno povezivanje pojedinih grupa su velika opterećenja koja se javljaju na izlazu tokom ovog procesa. Da bi se ovaj fenomen eliminisao, potrebna je saradnja svih. Potrošači koji su bez električne energije, prema planu restrikcija, električnu opremu treba da isključe ili isključe iz utičnice, kako bi se proces ponovnog priključenja uspešno obavio", poručuju iz KEDS-a

"Informisanje potrošača o ovim planiranim ograničenjima vrši se putem eKesco aplikacije, za potrošače koji imaju otvorene naloge u ovoj aplikaciji. Takođe na sajtu KEDS-a, preko mape, potrošači mogu da vide planirane restrikcije", dodaje se.

Iz KEDS-a navode da će o planu restrikcija biti obavešteni i mediji nakon dobijanja uputstva KOSTT-a. Još jednom su pozvali sve potrošače na odgovorno ponašanje i štednju električne energije kad i gde god je to moguće.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022