Vesti
Saopštenja

KEDS: Restrikcije i narednih dana

"S obzirom da se energetska kriza na Kosovu već produbila, a drugi faktori, kao što su preopterećenja elektroenergetskog sistema i trend naglog rasta potrošnje, su učinili da se planirana ograničenja električne energije za sve potrošače nastave i narednih dana, dok ne pristignu dalja uputstva od KOSTT-a", navodi se u saopštenju KEDS-a.
KEDS: Restrikcije i narednih dana
Termoelektrana u Obiliću (Foto arhiva Kim)

"Ove restrikcije će prema planu i dalje biti oko dva sata za svaku grupu potrošača, u različito doba dana. Pojava koja ometa pravovremeno povezivanje pojedinih grupa su velika opterećenja koja se javljaju na izlazu tokom ovog procesa. Da bi se ovaj fenomen eliminisao, potrebna je saradnja svih. Potrošači koji su bez električne energije, prema planu restrikcija, električnu opremu treba da isključe ili isključe iz utičnice, kako bi se proces ponovnog priključenja uspešno obavio", poručuju iz KEDS-a

"Informisanje potrošača o ovim planiranim ograničenjima vrši se putem eKesco aplikacije, za potrošače koji imaju otvorene naloge u ovoj aplikaciji. Takođe na sajtu KEDS-a, preko mape, potrošači mogu da vide planirane restrikcije", dodaje se.

Iz KEDS-a navode da će o planu restrikcija biti obavešteni i mediji nakon dobijanja uputstva KOSTT-a. Još jednom su pozvali sve potrošače na odgovorno ponašanje i štednju električne energije kad i gde god je to moguće.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022