Vesti
Saopštenja

Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih

Opština Gračanica uvešće kazne za neprijavljivanje novorođenih i umrlih lica na teritoriji ove lokalne samouprave, rečeno je na sastanku članova Komisije i predstavnika Lokalnih saveta.
Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih
Sa današnjeg sastanka (Foto Kim)

Kako je saopšteno, članovi Komisije Saša Sekulić i Brankica Kostić su upoznali predstavnike Lokalnih saveta sa izmenama i dopunama Pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama.

“Izmena i dopuna Pravilnika o tarifama, taksama i kaznama predviđa klauzulu koja se odnosi na neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih. Ukoliko roditelji ne prijave novorođenčad u roku od trideset dana, kazna će iznositi 20 evra. Za neprijavljivanje preminulih lica predviđena je kazna od 50 evra“, rekao je Saša Sekulić.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da ce odluka o kažnjavanju stupiti na snagu 15 dana od donošenja skupštinske odluke.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020