Vesti
Saopštenja

Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih

Opština Gračanica uvešće kazne za neprijavljivanje novorođenih i umrlih lica na teritoriji ove lokalne samouprave, rečeno je na sastanku članova Komisije i predstavnika Lokalnih saveta.
Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih
Sa današnjeg sastanka (Foto Kim)

Kako je saopšteno, članovi Komisije Saša Sekulić i Brankica Kostić su upoznali predstavnike Lokalnih saveta sa izmenama i dopunama Pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama.

“Izmena i dopuna Pravilnika o tarifama, taksama i kaznama predviđa klauzulu koja se odnosi na neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih. Ukoliko roditelji ne prijave novorođenčad u roku od trideset dana, kazna će iznositi 20 evra. Za neprijavljivanje preminulih lica predviđena je kazna od 50 evra“, rekao je Saša Sekulić.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da ce odluka o kažnjavanju stupiti na snagu 15 dana od donošenja skupštinske odluke.Ostale vesti

Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020