Vesti
Saopštenja

Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih

Opština Gračanica uvešće kazne za neprijavljivanje novorođenih i umrlih lica na teritoriji ove lokalne samouprave, rečeno je na sastanku članova Komisije i predstavnika Lokalnih saveta.
Kazne za neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih
Sa današnjeg sastanka (Foto Kim)

Kako je saopšteno, članovi Komisije Saša Sekulić i Brankica Kostić su upoznali predstavnike Lokalnih saveta sa izmenama i dopunama Pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama.

“Izmena i dopuna Pravilnika o tarifama, taksama i kaznama predviđa klauzulu koja se odnosi na neprijavljivanje novorođenčadi i umrlih. Ukoliko roditelji ne prijave novorođenčad u roku od trideset dana, kazna će iznositi 20 evra. Za neprijavljivanje preminulih lica predviđena je kazna od 50 evra“, rekao je Saša Sekulić.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da ce odluka o kažnjavanju stupiti na snagu 15 dana od donošenja skupštinske odluke.Ostale vesti

SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021