Vesti
Saopštenja

Karate klub “Senši“ osvojio tri medalje u Rumuniji

Članovi karate kluba “Senši“ iz Gračanice osvojili su tri bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u karateu i svetskom Kupu za decu u Rumuniji.
Karate klub “Senši“ osvojio tri medalje u Rumuniji
Članovi karate kluba "Senši" sa Vladetom Kostićem (Foto OG)

Na Kupu za decu medalje su osvojile Isidora Stojanović i Emilija Aksić, dok je u takmičenju za omladince bronzano odličje osvojio Igor Karadžić.

"Imamo tri bronze sa svetskog šampionata i prezadovoljni smo rezultatima. Bilo je ovo naporno takmičenje, bio je i naporan put na kojem je šestoro karatista iz Gračanice učestvovalo pod zastavom Srbije", kazao je trener Milan Rašić.

"Veoma sam srećna što sam osvojila medalju na svetskom kupu za decu. Ovo je lepo iskustvo, upoznala sam nove drugare, volim karate i radujem se svakom novom treningu", kaže desetogodišnja Isidora Stojanović iz Lapljeg Sela.

Na ostvarenom uspehu čestitao im je predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić. On je istakao da lokalna samouprava pomaže sportiste onoliko koliko opštinski budžet dozvoljava i da će to raditi i u budućnosti.

"Ovo je jedan od onih trenutaka kada se ponosite svojim sugrađanima, u ovom slučaju najmlađim. Raduje me činjenica da je sve više mladih koji se bave sportom, jer sport omogućava ne samo fizički već i duhovni razvoj koji je preduslov da postanete dobri ljudi. Želim da u narednom periodu vaši rezultati budu još bolji i da nas u budućnosti obradujete sa još medalja", kazao je Kostić.

Takmičenje u Rumuniji okupilo je karatiste iz 46 zemalja, a učestvovalo je oko 2.000 takmičara. Srbija je ukupno osvojila 52 medalje zlatnog, srebrnog i bronzanog sjaja.Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021