Vesti
Saopštenja

Karabinjeri uručili pomoć bolnici u Gračanici

Italijanski karabinjeri dopremili pomoć Kliničko bolničkom centru Priština u Gračanici. Pomoć se sastoji od lekova, bolničkih pomagala, potrošnog materijala i hrane, saopšteno je iz Opštine Gračanica čiji su predstavnici prisustvovali primopredaji ove pomoći.
Karabinjeri uručili pomoć bolnici u Gračanici
Karabinjeri uručili pomoć KBC-u (Foto Opština Gračanica)

Pukovnik italijanskih Karabinjera Mauricio Mele kazao je da se donacija bazira na prijateljskoj pomoći opštini Gračanica.

„Zadovoljstvo je da vidimo kako institucije kao što su Opština Gračanica i bolnica trude i ulažu napore da svim pacijentima pomognu i zato smo mi danas ovde da pomognemo onima kojima je ta pomoć potrebna. Tu obavezu i dužnost smo odavno preuzeli i tako će biti i u narednom perodu i zahvaljujem se svima na prilici da možemo da pomognemo“, Mauricio Mele.

Direktor Кliničko bolničkog centra u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić naveo je da italijanski Karabinjeri pomažu bolnicu u kontinuitetu i da je svaka pomoć značajna iako je, kako je kazao, "snabdevenost zdravstvenih ustanova na vrlo visokom nivou".

„Zahvalni smo karabinjerima koji nam izlaze uvek u susret. Mi se nadamo da će se ove aktivnosti dešavati i u budućnosti te da ćemo na taj način moći da ostvarimo bolju i konkretniju saradnju“, rekao je Lazić.

Primopredaji lekova i drugog materijala za bolnicu prisustvovala je i predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

„Ova današnja donacija italijanskih Karabinjera u vidu potrošnog materijala, lekova i određene količine hrane je od velikog značaja i od pomoći našem zdravstvenom sistemu. Кoristim priliku da se zahvalim italijanskim karabinjerima u svoje lično ime, u ime opštine Gračanica, svih meštana, zdravstvenih radnika i svih budućih pacijenata što su prepoznali naše potrebe i situaciju u kojoj se nalazimo“, kazala je Šubarić ističući da i sama opština pomaže ovu zdravstvenu ustanovu.

Pored Šubarićeve dodeli pomoći prisustvovali su i njen zamenik Milan Joksimović kao i direktor opštinskog Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović.

 Ostale vesti

Babin Most: Otvoreno i opremljeno odeljenje predškolske ustanove
U Babinom Mostu je otvoreno izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove „Кosovski božuri“, a u njemu boravi 30 mališana uzrasta do pet godina. Otvaranje i opremanje ove ustanove pomogla je Kancelarija za KiM.
  • 28.11.2022
Grafiti UČK ispisani na Brezovici

Na putu ka Ski centru Brezovica ispisani su grafiti koji posvećeni Oslobodilačkoj vojsci Kosova (UČК) i to na asfaltnom putu, kao i na pomoćnom objektu uz sam put, što je izazvalo veliku zabrinutost meštana Štrpca, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.11.2022
Kancelarija za KiM: Zastave Albanije u Klokotu provociraju i zastrašuju Srbe

"Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu naše južne pokrajine", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 27.11.2022
Petković: Kurti obmanjuje da postoje rokovi za normalizaciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je, povodom izjave premijera Kosova Aljbina Кurtija o unapred postavljenim rokovima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da je krajnje vreme da "prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine". 
  • 26.11.2022
Izbori za Skupštine opština Zvečan i Leposavić 25. decembra
Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
  • 25.11.2022
Petković: Deo srpske opozicije priželjkuje sukobe na Кosovu

"Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica, uspeli da spreče Aljbina Кurtija u realizaciji plana destabilizacije Кosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 24.11.2022