Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Zaustaviti zastrašivanja u Pasjanu

U Pasjanu se sinoć dogodola „još jedna gruba provokacija i pritisak na glasače G.I. Srpska u Pasjanu“, saopštila je kancelarija Ministarstva za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za KiM: Zaustaviti zastrašivanja u Pasjanu
Pasjane (Foto arhiva KIM)

„Aktivista SLS Nenad Cvetković, u pratnji policijskog džipa i pripadika KPS-a u civilu je otvoreno pretio glasačima "Srpske" da ne izađu na izbore. Pritisci su otišli toliko daleko da su glasači "Srpske" ucenjivani životima dece“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od EULEKSA, KFORA i OEBS-a da shvate ozbinjnost situacije i da odmah reaguju, kako bi se pritisci i najstršniji vid zastrašivanja i ucenjivanja u Pasjanu odmah zaustavili.

„Napetost u Pasjanu je velika, narod je uznemiren i situacija se svakog časa može oteti kontroli“, navodi se u saopštenju kancelarije koje je dostavljeno KIM radiju.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021