Kancelarija za KiM: Zahtevamo od Кfora i policije da hitno pojačaju prisustvo u Goraždevcu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je povodom sinoćnjeg zastrašivanja Srba u Goraždevcu, kada su maskirane osobe sa fantomkama na kućnim vratima Milenka Dakića ispisale grafit UČК, zahtevajući od Кfora i policije da hitno pojačaju prisustvo u ovoj srpskoj enklavi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goraždevac (Foto arhiva Kim)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da su Srbi u Goraždevcu i drugim delovima južne pokrajine sve češće na meti napada i navode da se ovaj brutalni pokušaj zastrašivanja dogodio samo 24 sata nakon što je u drugom delu sela ukradena steona krava Vesku Dašiću.

U saopštenju se navodi da je u poslednjih nekoliko dana iz Prištine upućeno više ratobornih političkih poruka koje ne mogu biti shvaćene nikako drugačije nego kao otvorena pretnja čitavom srpskom narodu na Кosovu i Metohiji.

"Iskustvo govori da je radikalizacija političkih poruka Prištine uvek bila praćena porastom broja nacionalno motivisanih incidenata, tako da se ni ovoga puta kriminalni i ekstremistički ispadi u Goraždevcu ne mogu posmatrati van konteksta sveopšte antisrpske histerije, koju inspirišu nosioci najviših funkcija u privremenim institucijama samouprave na Кosovu i Metohiji".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je krajnje vreme da međunarodna zajednica i njeni predstavnici na Кosovu i Metohiji najodlučnije reaguju, pre nego što neodgovorno poigravanje Prištine sa stabilnošću regiona preraste u nešto mnogo opasnije i razornije.

"Državni zvaničnici Republike Srbije su jasno i glasno poručili da naša država neće biti nemi posmatrač napada na srpski narod i da će umeti da odgovori na svaku eskalaciju nasilja koja bi dovela do masavnog ugrožavanja bezbednosti i života naših građana u pokrajini", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane