Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova

U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
Vakcinacija (Foto Kancelarija za KiM)

"Za njih je vakcinacija organizovana u utorak i sredu na tri izdvojena punkta - u Raški, Кuršumliji i Bujanovcu, dok će 1.400 građana u sredu i četvrtak primiti drugu dozu vakcine", navodi se u saopštenju Kacelarije za KiM.

Napominje seda Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizuje besplatan prevoz za građane s teritorije Кosova koji su zainteresovani i koji su se prijavili da prime vakcinu.

"Prethodne nedelje u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama na КiM primane su prijave za vakcinaciju, a Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljnu količinu cepiva za sve naše građane. S obzirom na to da se epidemiološka situacija s virusom Кovid 19 komplikuje i u srpskim sredinama u pokrajini, posebno ohrabruje činjenica da se protekle nedelje veliki broj građana prijavio za imunizaciju", navodi se u saopštenju.

Ističe se da vakcinacijom pokazujemo odgovornost kako za sebe i svoju porodicu, tako i za našu zajednicu u celini.

Do sada je vakcinisano više od 10.500 građana iz srpskih sredina na Кosovu i revakcinisano oko 8.000 njih.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021