Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Uručeni ključevi stanova za 12 višečlanih porodica

Pomoćnica direktora Кanceladije za Кosovo i Metohiju zadužena za infrastrukturne projekte Jelena Stojković uručila je danas u Кosovskoj Mitrovici, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem ključeve novoizgrađenih stanova za 12 porodica u ovom gradu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Kancelarija za KiM: Uručeni ključevi stanova za 12 višečlanih porodica
Dodela ključeva za stanove u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kancelarija za KiM)

"Vlada Republike Srbije preko Кancelarije za КiM svake godine sve više radi na problemu stambenog zbrinjavanja, tako da mi svake godine imamo sve bolje rezultate i sve više zgrada koje gradimo. Posebno me raduje da će u ovim stanovima živeti 29 dece. To je jasan znak da zajedno radimo dobro i da zajedno možemo sve", izjavila je Stojkovićeva.

Ona je potom sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem obišla i radove na novoj zgradi Univerziteta u Кosovskoj Mitrovici koji su počeli 20. avgusta 2021.

"Imali smo prilike da se uverimo da radovi napreduju odlično, u skladu sa predviđenom dinamikom. Projekat, kao i stručni nadzor radi tim stručnjaka sa tehničkog fakulteta i oni realizaciju projekta odgovorno i pažljivo prate. Objekat je u osnovi preko 1.600 metara kvadratnih, a ukupno površina je preko 10.000 kvadrata", istakla je Stojkovićeva i dodala, da će nastaviti da prate realizaciju ovog, kao i svih ostalih projekate važnih za ostanak i opstanak Srb na Kosovu.

Stanovi su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srbije, preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju, a namenjeni su stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i socijalno ugroženih porodica, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022