Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Srbi će izaći na izbore

Na sastanku gradonačelnika sa severa Kosova zaključeno je da će se Srbi odazvati na poziv države i izaći na izbore, saopštila je Kancelarija za KiM.
Kancelarija za KiM: Srbi će izaći na izbore
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

U saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju navodi se da će Srbi sa severa Kosova “jednodušno odazvati pozivu države da izvrše svoj zadatak i uzmu učešće u političkoj borbi za ostvarivanje državnih i nacionalnih interesa Republike Srbije”.

“Učešće na ovim izborima je metod političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se nalazimo, a podrška predstavnicima Srba i Srbije građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohije”, piše u saopštenju Kancelarije.

Sastanku su prisustvovali direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i gradonačelnici: Kosovske Mitrovice Goran Rakić, Leposavića Dragan Jablanović, Zvečana Vučina Janković i Zubinog Potoka Stevan Vulović kao i predstavnici državnih organa i organizacija.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021