Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Ilustracija (Foto Tanjug)

Kako se navodi, prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa građani sa Kosova treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika. Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Dodaje se da je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa Kosova i da je do sada vakcinisano više od 10.000 ljudi, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana.

"Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus kovid-19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021