Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu
Uređenje platoa ispred škole u Orahovcu (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, pored popločavanja, koje će biti završeno do kraja nedelje, planirani su i radovi na obnovi fasade, sređivanje ograde i postavka novog mobilijara, uz montiranje i novog koša za košarku.

"Ovo je jedina srpska škola u Orahovcu, a gimnaziju pohađaju i deca iz Velike Hoče. Zgrada nekadašnjeg Doma kulture je nakon rata 1999. godine preuređena u školu, a danas u ovom objektu nastavu pohađa 43 učenika osnovne i devet učenika srednje škole", navode iz Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM, Jelena Stojković istakla je da će đaci zahvaljujući ovoj rekontrukciji imati na raspolaganju i teren za sportske aktivnosti.

"Osim što će vizuelno dvorište škole izgledati mnogo lepše, rekonstrukcijom školskog platoa poboljšaće se i osigurati bezbedan pristup školskoj zgradi, kako učenika tako i vozila koja dopremaju ogrevni materijal i školsku opremu. Osim toga, naši đaci će taj prostor moći da koriste i za sportske aktivnosti", kazala je Stojkovićeva.

Ona dodaje i da su ulaganja Кancelarije za КiM u infratrukturu izuzetno važna, a posebno značajna za mlade koji žive u enklavama.

"Naši projekti su posebno važni za mlade koji žive u enklavama jer oni odrastaju u specifičnijim uslovima od svojih vršnjaka koji žive u drugim delovima Srbije i zbog toga se trudimo da im, dodatnim ulaganjima, oplemenimo uslove", zaključuje Stojković.Ostale vesti

Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023
U Sočanici obležena 106. godišnjica Topličkog ustanka

Polaganjem venaca i služenjem parastosa kod spomen česme, a potom i svečanom akademijom u Sočanici je obeležena 106. godišnjica Topličkog ustanka.

  • 30.01.2023
Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023