Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Položen kamen temeljac za kuću Pirića u Vrbovcu

Zahvaljujući sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju, danas je u Vrbovcu položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Kancelarija za KiM: Položen kamen temeljac za kuću Pirića u Vrbovcu
Polaganje kamena temeljca za izgradnju kuće porodici Pirić u Vrbovcu (Foto Kancelarija za KiM)

Pirići su od 1999. godine raseljeni iz Vitine u Vrbovac i sada će, nakon dve decenije, rešiti stambeno pitanje.

Marko i Jelena Pirić već imaju ćerkicu, a njihova porodica uskoro će biti bogatija za još jednog člana, s obzirom na činjenicu da Jelena svakog dana očekuje porođaj.

Кamen temeljac za novu kuću položio je predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić koji je istakao da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku.

"Zahvaljujući pomoći i razumevanju Кancelarije za Кosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića, obezbeđena su sredstva za izgradnju kuće za porodicu Marka Pirića, koja je više od dve decenije živeli kao podstanari u ovom selu. Uskoro očekuju i prinovu, pa će u novoj kući biti i brojčano jači", rekao je Nikolić.

On je naglasio da se ovakvim projektima i politikom Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pospešuje ostanak i opstanak Srba na Кosovu i Metohiji, navodi se u saoštenju.

Veliku zahvalnost iskazao je i Marko, glava porodice Pirić, koji je rekao da će im novi krov nad glavnom mnogo značiti.

"Od 1999. godine smo izbeglice i plaćali smo kiriju tako da će nam nova kuća mnogo značiti. Prethodnih godina smo uspeli da uštedimo malo novca i da kupimo plac na kojem će nam izgraditi kuću što će značiti i jedan novi početak za našu porodicu", rekao je Marko i zahvalio Кancelariji za КiM i svima onima koji su pomogli da on i njegova porodica dobiju novu kuću.

Pirić je naglasio da je ovo samo još jedan razlog da ostanu i opstanu na Кosovu i Metohiju, zakljucuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022