Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Osloboditi aktiviste SRS

Kancelarija za KiM protestvovala je zbog hapšenja aktivista SRS, koji su uhapšeni zbog lepljenja plakata u Gračanici.
Kancelarija za KiM: Osloboditi aktiviste SRS

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro protestuje zbog hapšenja Milomira Perića i Danila Kostića u Gračanici, koje je KPS privela zbog lepljenja predizbornih plakata, za parlamentarne izbore 16. marta.

„Iskazivanje političke volje je demokratsko i građansko pravo svakog građanina, pa stoga zahtevamo da se to pravo omogući i Srbima na Kosovu i Metohiji“, saopšteno je iz Kancelarije.

Predstavnici Kancelarije zatražili su od nadležnih i od međunarodne zajednice, u prvom redu od OEBS-a, da se Perić i Kostić odmah oslobode, a da Priština prestane sa ugrožavanjem ljudskih prava Srba u Pokrajini.

„Jer, privođenje Srba iz Gračanice je grub pritisak na srpski naroda na Kosmetu, koji u osnovi ima za cilj zastrašivanje i iseljavanje Srba iz Pokrajine“, ocenjuju u Kancelariji za KiM.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020