Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Osloboditi aktiviste SRS

Kancelarija za KiM protestvovala je zbog hapšenja aktivista SRS, koji su uhapšeni zbog lepljenja plakata u Gračanici.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro protestuje zbog hapšenja Milomira Perića i Danila Kostića u Gračanici, koje je KPS privela zbog lepljenja predizbornih plakata, za parlamentarne izbore 16. marta.

„Iskazivanje političke volje je demokratsko i građansko pravo svakog građanina, pa stoga zahtevamo da se to pravo omogući i Srbima na Kosovu i Metohiji“, saopšteno je iz Kancelarije.

Predstavnici Kancelarije zatražili su od nadležnih i od međunarodne zajednice, u prvom redu od OEBS-a, da se Perić i Kostić odmah oslobode, a da Priština prestane sa ugrožavanjem ljudskih prava Srba u Pokrajini.

„Jer, privođenje Srba iz Gračanice je grub pritisak na srpski naroda na Kosmetu, koji u osnovi ima za cilj zastrašivanje i iseljavanje Srba iz Pokrajine“, ocenjuju u Kancelariji za KiM.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021