Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Obijena ambulanta u selu Gojbulja kod Vučitrna

Nepoznati počinioci obili su u toku jučerašnjeg dana zdravstvenu ambulantu u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn. Na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i jedno prozorsko okno, a nemili prizor uočio je domar koji radi u ovoj ustanovi. Kosovska policija izvršila je uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 
Kancelarija za KiM: Obijena ambulanta u selu Gojbulja kod Vučitrna
Obijena ambulanta u selu Gojbulja (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi, zdravstvena ambulanta u selu Gojbulja je od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima ovog sela u kome živi nekoliko desetina Srba.

"Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa, kada je zdravstevni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da ovo nije prvi put da se ova zdravstvena stanica nalazi na meti vandala.

"Ista ova ambulanta bila je na meti izgrednika i prošle godine, ali su meštani sela uspeli da zaustave napadače.To govori u prilog tome da su na meti vandala sve učestalije, ne samo verski objekti SPC na Kosovu i Metohiji, već se u vreme pandemije koronavirusa intenziviraju i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na KiM. Prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo grafit sa natpisom UČK, koji je posebno uznemirio meštane".

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca ovog incidenta.

"Isto tako, tražimo da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021