Kancelarija za KiM: Cinizam i licemerje Tačija neprimereni

“Nema načina da se opravda nasilje koje je u martu počinjeno nad predstavnicima Srpske liste i nad direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, a oni koji su naložili i sproveli taj besprizorni napad odgovorni su za zločin protiv mira”, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hapšenje Marka Đurića (Foto Tanjug/AP//Visar Kryeziu)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je na ovaj način reagovala na izjavu predsednika Kosova Hašim Tačija da je "slučaj Đurić bio nepotreban”, te da je to “bila provokacija srpskih vlasti".

“Nazivati provokacijom srpskih vlasti slanje do zuba naoružanih zlikovaca na goloruke ljude koji su se okupili da razgovaraju u demokratskoj atmosferi o mogućnostima da se prevaziđu međunacionalni animoziteti i konflikti govori o tome da su pojedini albanski politički lideri u Prištini potpuno izgubili razum i kompas”, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U saopštenju dostavljenom medijima poručuju da su “cinizam i licemerje” predsednika Kosova “potpuno neprmereni”.

“Nema većeg zločina protiv mira nego poslati kaznenu ekspediciju na miroljubive ljude koji čine sve da se izbegnu nova stradanja i nesreće u regionu, i taj događaj je krunski dokaz kakvo društvo separatisti priželjkuju na Kosovu i Metohiji, a to je društvo albanske supremacije i potpune obespravljenosti za sve ostale”.

Uz to, kako navode, “gađenje izaziva kada Srbiju za genocid optužuje neko ko je bio na čelu terorističke bande odgovorne za smrt i proterivanje hiljada civila i najgnusnije zločine”.

Tači treba da zna da se Srbija ne plaši njegovog zveckanja oružjem i da nikoga nije impresionirao svojom zamišljenom snagom, jer od njega imamo više snage, ali i više odgovornosti prema budućim generacijama i Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Ostale vesti

 • Predavanje o pčelarstvu

  Predavanje o pčelarstvu

  Udruženje pčelara Nukleus u saradnji sa odeljenjem za poljoprivredu opštine Gračanica će u nedelju 18. novembra u 13 sati u Domu kulture u Gračanici organizovati stručno predavanje na temu priprema pčela za zimovanje.

 • "BG i PR su se zalagali za sveobuhvatni sporazum"

  Šef Unmika Zahir Tanin rekao je tokom njegovog tromesečnog obraćanja Savetu bezbednosti UN-a u Njujorku da su se u proteklom periodu Beograd i Priština zalagali za sveobuhvatni dogovor, uključujući razmenu teritorija.

 • Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se u Beču sa vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom. Oni su se složili da sve probleme koji opterećuju dva naroda na Kosovu, srpski i albanski, treba rešavati isključivo dijalogom.

 • Poziv građanima na sastanak sa predstavnicima opštine

  Poziv građanima na sastanak sa predstavnicima opštine

  Opština Gračanica uz pomoć USAID projekta Lokalno efikasno upravljanje (LEGO), organizuje zajednički javni sastanak nevećinskih i većinskih zajednica u opštini, kako bi raspravljali o nivou angažovanosti građana i njihovom učešću u procesu donošenja odluka.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane