Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića deci iz srpskih sredina na Kosovu. U sklopu ove akcije biće podeljeno više od 8.200 paketića, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu
Dodela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Paketiće će najmlađima od danas, pa do Badnjeg dana, deliti pomoćnici i članovi Kabineta direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

"Paketići će prvo biti uručeni deci iz srpskih sredina na centralnom Kosovu i Metohiji, Metohiji, Kosovskom Pomoravlju, dok će deca iz četiri opštine na severu pokrajine svoje poklone dobiti za Novu godinu koja se slavi po Julijanskom kalendaru", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Akcija podele paketića danas je počela u Srbici, u Osnovnoj školi „Milun Jakšić“, a nastavljena je u opštini Istok, gde je dodela organizovana u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ iz Osojan. Navodi se, da se dodela se nastavlja u Klini, a potom u Goraždevcu.

Novogodišnje paketiće je deci podelila pomoćnica direktora Svetlana Miladinov.

"Naši mališani na prostoru Kosmeta žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali ovom dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe i u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće
praznike“, istakla je Miladinov.

Sutra je planirana podela paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu i Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu...

Kako je saopštenjo na Badnji dan poklone će dobiti deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda,
Raniluga..Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021