Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića deci iz srpskih sredina na Kosovu. U sklopu ove akcije biće podeljeno više od 8.200 paketića, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu
Dodela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Paketiće će najmlađima od danas, pa do Badnjeg dana, deliti pomoćnici i članovi Kabineta direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

"Paketići će prvo biti uručeni deci iz srpskih sredina na centralnom Kosovu i Metohiji, Metohiji, Kosovskom Pomoravlju, dok će deca iz četiri opštine na severu pokrajine svoje poklone dobiti za Novu godinu koja se slavi po Julijanskom kalendaru", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Akcija podele paketića danas je počela u Srbici, u Osnovnoj školi „Milun Jakšić“, a nastavljena je u opštini Istok, gde je dodela organizovana u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ iz Osojan. Navodi se, da se dodela se nastavlja u Klini, a potom u Goraždevcu.

Novogodišnje paketiće je deci podelila pomoćnica direktora Svetlana Miladinov.

"Naši mališani na prostoru Kosmeta žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali ovom dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe i u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće
praznike“, istakla je Miladinov.

Sutra je planirana podela paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu i Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu...

Kako je saopštenjo na Badnji dan poklone će dobiti deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda,
Raniluga..Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021