Vesti
Saopštenja

Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića deci iz srpskih sredina na Kosovu. U sklopu ove akcije biće podeljeno više od 8.200 paketića, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
Kancelarija za KiM: Božićni i novogodišnji paketići za decu na Kosovu
Dodela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Paketiće će najmlađima od danas, pa do Badnjeg dana, deliti pomoćnici i članovi Kabineta direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

"Paketići će prvo biti uručeni deci iz srpskih sredina na centralnom Kosovu i Metohiji, Metohiji, Kosovskom Pomoravlju, dok će deca iz četiri opštine na severu pokrajine svoje poklone dobiti za Novu godinu koja se slavi po Julijanskom kalendaru", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Akcija podele paketića danas je počela u Srbici, u Osnovnoj školi „Milun Jakšić“, a nastavljena je u opštini Istok, gde je dodela organizovana u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ iz Osojan. Navodi se, da se dodela se nastavlja u Klini, a potom u Goraždevcu.

Novogodišnje paketiće je deci podelila pomoćnica direktora Svetlana Miladinov.

"Naši mališani na prostoru Kosmeta žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali ovom dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe i u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće
praznike“, istakla je Miladinov.

Sutra je planirana podela paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu i Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu...

Kako je saopštenjo na Badnji dan poklone će dobiti deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda,
Raniluga..Ostale vesti

Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022