Vesti
Saopštenja

K. Mitrovica: Đurić sutra otvara multimedijalni centar

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvoriće sutra multimedijalni centar u Studenskom centru u Kosovskoj Mitrovici.
K. Mitrovica: Đurić sutra otvara multimedijalni centar
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, centar je izgrađen na površini od 500 metara kvadratnih u okviru koga se nalaze bioskop, teretana, sala za debate, internet centar i drugi sadržaji bitni za unapređenje studentskog života iz oblasti obrazovanja i rekreacije.

Događaju će prisustvovati i direktor Studentskog centra Jovan Popović, dekani i profesori Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, direktori škola i gradonačelnici i predsednici privremenih organa četiri opštine sa severa Kosova.

Investicija je vredna 12,5 miliona dinara i finansirana je iz sopstvenih sredstava Studentskog centra.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020