Vesti
Saopštenja

Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU

Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Natalija Apostolova (Foto EU)

Ova podrška dolazi kao nagrada za napredak u reformama javne uprave i upravljanja javnim finansijama koje vlada Kosova ostvaruje u primeni sopstvenih strategija i postizanju ciljeva koji su dogovoreni sa EU.

"EU radi sa vladom Kosova na ovim reformama od decembra 2017. god. Polazeći od ovoga, vlada sada mora da ubrza tempo reformi. Posebno, Komisija očekuje da vlada održi svoju posvećenost primeni zakonodavnog paketa u sklopu reforme javne uprave i da napravi korake koji su potrebni za povećanje odgovornosti nezavisnih agencija, da održi makroekonomsku politiku usredsređenu na stabilnost i da poveća transparentnost, posebno u vezi sa korišćenjem budžetskih sredstava i postupkom javne nabavke", navodi se u saopštenju EU.

Ova podrška EU ida u pravcu suzbijanja pandemije kovid-19 i njenih uticaja na ekonomiju i javne finansije.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Nestao muškarac iz Leposavića
Radojko Gajić (1956) iz Leposavića, nestao je pre 10 dana, objavio je Leposavić portal na svojoj Fejsbuk stranici.
  • 28.07.2020