Vesti
Saopštenja

Jorn Rohde novi nemački ambasador

Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Rohde i Tači (Foto Kabinet kosovskog predsednika)

Kosovski predsednik je poželeo mnogo uspeha novom nemačkom ambasadoru, uz nadu da će se odnosi Kosova i Nemačke još više produbiti.

„Nemačka je bitna politička adresa za Kosovo u Evropi. Zahvalni smo na podršci koju je nemački narod dao u procesu slobode, nezavisnosti i izgradnje države“, rekao je Tači.

Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio nadu da će se tokom nemačkog predsedavanja Evropskom unijom otelotvoriti i liberalizacija viza za građane Kosova.

Novi nemački ambasador Jorn Rohde istakao je da će Nemačka nastaviti da podržava Kosovo i u buduće.

Na sastanku se razgovaralo i o izazovima u prevazilaženju pandemije kovid-19.

Rohde je na mesto nemačkog ambasadora zamenio Kristiana Helta.Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021