Vesti
Saopštenja

Jorn Rohde novi nemački ambasador

Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Rohde i Tači (Foto Kabinet kosovskog predsednika)

Kosovski predsednik je poželeo mnogo uspeha novom nemačkom ambasadoru, uz nadu da će se odnosi Kosova i Nemačke još više produbiti.

„Nemačka je bitna politička adresa za Kosovo u Evropi. Zahvalni smo na podršci koju je nemački narod dao u procesu slobode, nezavisnosti i izgradnje države“, rekao je Tači.

Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio nadu da će se tokom nemačkog predsedavanja Evropskom unijom otelotvoriti i liberalizacija viza za građane Kosova.

Novi nemački ambasador Jorn Rohde istakao je da će Nemačka nastaviti da podržava Kosovo i u buduće.

Na sastanku se razgovaralo i o izazovima u prevazilaženju pandemije kovid-19.

Rohde je na mesto nemačkog ambasadora zamenio Kristiana Helta.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020