Jevtić: Život ispred politike

Dijalog je najbolji način da se dugorčno reši odnos Srba i Albanaca, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Dalibor Jevtić je istakao da je ova konferencija dobra prilika da se govori o bezbednosti i izazovima svih naroda koji žive na Kosovu i Zapadnom Balkanu.

„Živim na području gde je bezbednosna situacija krhka i znam koliko je važno da se održi mir i stabilnost na čitavom Zapadnom Balkanu jer upravo od toga zavisi kako ćemo i mi na Kosovu živeti. Područje Zapadnog Balkana je u razvoju i to je ono što je dobro i na čemu trebamo i dalje raditi. U koliko želimo da problem odnosa Srba i Albanaca na čitavom prostoru rešimo dugoročno, važno je da se u ovom trenutku suočimo i kažemo kakve odnose želimo da imamo kao dva najveća naroda“, kazao je Jevtić tokom obraćanja.

Istakao je da sve polazi od “nas samih i da je od politike i bilo kakvih interesa te vrste važniji život”.

„Život je ono što mora da pobedi na svim prostorima. Ne smemo dozvoliti da bilo koji narod trpi posledice zbog politike. Uvek i na svakom mestu govorim da je život ispred politike i iskreno mislim da ako se vodimo ovime biće manje sukoba i konfilkata. Dakle, moramo više da se zalažemo za život“, podvukao je Jevtić

Jevtić je ovom prlikom ukazao i na važnost dijaloga jer je to, kako je istakao, najbolji način da se dugotrajno reši pitanje odnosa Srba i Albanaca.


Istanbulska konferencija o bezbednosti se održava četvrtu godinu zaredom i ove godine će trajati do 9. novembra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane