Jevtić: Život ispred politike

Dijalog je najbolji način da se dugorčno reši odnos Srba i Albanaca, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Dalibor Jevtić je istakao da je ova konferencija dobra prilika da se govori o bezbednosti i izazovima svih naroda koji žive na Kosovu i Zapadnom Balkanu.

„Živim na području gde je bezbednosna situacija krhka i znam koliko je važno da se održi mir i stabilnost na čitavom Zapadnom Balkanu jer upravo od toga zavisi kako ćemo i mi na Kosovu živeti. Područje Zapadnog Balkana je u razvoju i to je ono što je dobro i na čemu trebamo i dalje raditi. U koliko želimo da problem odnosa Srba i Albanaca na čitavom prostoru rešimo dugoročno, važno je da se u ovom trenutku suočimo i kažemo kakve odnose želimo da imamo kao dva najveća naroda“, kazao je Jevtić tokom obraćanja.

Istakao je da sve polazi od “nas samih i da je od politike i bilo kakvih interesa te vrste važniji život”.

„Život je ono što mora da pobedi na svim prostorima. Ne smemo dozvoliti da bilo koji narod trpi posledice zbog politike. Uvek i na svakom mestu govorim da je život ispred politike i iskreno mislim da ako se vodimo ovime biće manje sukoba i konfilkata. Dakle, moramo više da se zalažemo za život“, podvukao je Jevtić

Jevtić je ovom prlikom ukazao i na važnost dijaloga jer je to, kako je istakao, najbolji način da se dugotrajno reši pitanje odnosa Srba i Albanaca.


Istanbulska konferencija o bezbednosti se održava četvrtu godinu zaredom i ove godine će trajati do 9. novembra.

Ostale vesti

 • Poslaničko drvo

  Poslaničko drvo

  Povodom Međunarodnog dana planete zemlje u Skupštini Kosova danas je formirana Zelena parlamentarna grupa.

 • Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio današnji incident koji su doživele srednjoškolke, kada Albanac kojeg su stopirale nije hteo da zaustavi auto na putu do škole. Od bezbednosnih organa zatražio je hitnu reakciju i pronalaženje počinioca.

 • "Poricanje zločina vređa žrtve"

  "Poricanje da su se zločini desili vređa sećanje na žrtve, dodatno traumatizira porodice i potkopava napredak u izgradnji demokratske, multietničke države", poručuju iz Američke ambasade u Prištini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane