Jevtić zahteva ponovo otvaranje istrage zločina u Starom Gracku

Povodom 19. godišnjice zločina u selu Staro Gracko u opštini Lipljan koja se navršava sutra, potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić uputio je pismo međunarodnim predstavnicima u Prištini da reaguju na nadležne organe da se istraga ponovo otvori.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Jevtić je pismo uputio predsedniku Kosova, predsedniku Vlade Kosova, predsedniku Skupštine Kosova, ministru unutrašnjih poslova Kosova, ministru pravde Kosova kao i ambasadorima Kvinte i šefici misije EU na Kosovu.

“U ime pravde, istine, u ime porodica žrtava a ponajviše u ime budučnosti tražim, zahtevam od Vas da uložite najveće napore i podržite nas u tome da se počinioci ovog najgnusnijeg zločina pronađu i konačno privedu pravdi kao i da iz Vaše pozicije utičete na nadležne organe da se istraga ponovo otvori, jer je prekidom i zatvaranjem iste bukvalno još jednom ubijeno 14. nevino stradalih žetelaca, a porodicama nanet još jači udarac”, stoji u pismu ministra Jevtića.

Jevtić podseća da “skoro dve decenije njihove porodice, majke, očevi, braća i sestre traže istinu za njih, svoje najmilije. Žive rane za koje je istina ma kakva bila, jedini lek koji ne može da ih izleči ali može da ih umiri i smiri duše ubijenih”.

Ministar Jevtić je u pismu istakao da u vremenu u kome živimo nije moguće da ovakav zločin ostane bez odgovora ko ga je i zašto počinio.

Sutra se u 10:00 časova ispred spomenika žrtvama u Starom Gracku obeležava godišnjica tragičnog događaja, ministar Jevtić prisustvovaće parastosu.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane