Vesti
Saopštenja

Jevtić u višednevnoj poseti Berlinu i Beču

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i poslanik „Srpske liste“ Saša Milosavljević boraviće u višednevnoj poseti Berlinu i Beču.

Jevtić u višednevnoj poseti Berlinu i Beču
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da su panirani susreti u Berlinu sa članovima Bundestaga, Parlamentarnom grupom za jugoistočnu Evropu, kao i sa predstvnicima Nemačke federalne kancelarije za inostrane poslove.

U Beču će ministar Jevtić razgovarati sa privrednicima i predstavnicima Austrijske agencije za razvoj. Teme sastanaka će biti ekonomska pitanja i politička kriza na Kosovu.

 „Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da posetimo Berlin i Beč. Ova poseta će imati višestruki značaj. Pored političkih tema vezanih za trenutnu situaciju na Kosovu, mi ćemo razgovarati i na teme koje se tiču ljudskih prava i ekonomije. Svakako da će jedna od tema biti i trenutna politička kriza na Kosovu. Verujem da ćemo razgovarati i na temu političkog organizovanja Srba na Kosovu nakon održanih parlamentarnih izbora“ rekao je Jevtić.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020