Vesti
Saopštenja

Jevtić u višednevnoj poseti Berlinu i Beču

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i poslanik „Srpske liste“ Saša Milosavljević boraviće u višednevnoj poseti Berlinu i Beču.

Jevtić u višednevnoj poseti Berlinu i Beču
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da su panirani susreti u Berlinu sa članovima Bundestaga, Parlamentarnom grupom za jugoistočnu Evropu, kao i sa predstvnicima Nemačke federalne kancelarije za inostrane poslove.

U Beču će ministar Jevtić razgovarati sa privrednicima i predstavnicima Austrijske agencije za razvoj. Teme sastanaka će biti ekonomska pitanja i politička kriza na Kosovu.

 „Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da posetimo Berlin i Beč. Ova poseta će imati višestruki značaj. Pored političkih tema vezanih za trenutnu situaciju na Kosovu, mi ćemo razgovarati i na teme koje se tiču ljudskih prava i ekonomije. Svakako da će jedna od tema biti i trenutna politička kriza na Kosovu. Verujem da ćemo razgovarati i na temu političkog organizovanja Srba na Kosovu nakon održanih parlamentarnih izbora“ rekao je Jevtić.Ostale vesti

Ministarstvo zdravlja Kosova sutra o novim merama protiv kovida-19
“Komitet za procenu i koordinaciju epidemiološke situacije u vezi sa kovidom-19 sastaće se sutra da razmotri nove predloge Ministarstva zdravlja za primenu nekih mera, kako bi se sprečilo pogoršanje epidemiološke situacije”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Kosova koje je dostavljeno medijima.
  • 30.10.2020
Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020