Vesti
Saopštenja

Jevtić u Londonu predstavio projekte važne za srpsku zajednicu

Projekat revitilizacije i proširenja puta od Brezovice do Ski centra, kao i infrastukturni projekti opština Novo Brdo i Gračanica, bili su predstavljeni tokom Samita lidera Zapadnog Balkana u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj u Londonu. Ministar Jevtić očekuje da ovi projekti budu podržani i implementarani.
Jevtić u Londonu predstavio projekte važne za srpsku zajednicu
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, kao i predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čabarkadijem.

On je imao priliku da u parlamentu Velike Britanije razgovara sa lordom Robertsonom, Martinom Vikersonom, Ben Emersonom i Džonom Mičelom.

Na svim sastancima i u svim razgovorima na kojima su teme bile politička pitanja, Jevtić je govorio o položaju srpskog naroda na Kosovu kao i važnosti nastavka procesa koje vode ka stabilnosti i miru u regionu.

PJevtić je na sastanku sa Metjuom Palmerom naglasio važnost uspostavljanja Zajednice srpskih opština i ocenio da bi taj "proces pomogao i sam dijalog koji je juče nastavljen u Briselu".

Na marginama Samita ministar Jevtić razgovarao je sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić kojoj se zahvalio za podršku koja Vlada i Kancelarija za KiM pružaju srpskom narodu na Kosovu, a koja je itekako važna u "nimalo lakoj brobi za opstanak Srba na Kosovu".

On je u sedištu EBRD-a imao prilike da razgovara i sa generalnim sekretarom Regionalnog saveta za saradnju Goranom Svilanovićem.

Na Investicionom samitu lidera Zapadnog Balkana učestvovali su predsednici vlada Srbije, Makedonije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore kao i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021