Vesti
Saopštenja

Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs

Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Sastanak Jevtića sa zaposlenima u Ski centru Brezovica (Foto Opština Štrpce)

U razgovoru sa zaposlenima u hotelu "Molika" koji pripada Ski centru Brezovica, novi gradonačelnik Štrpca je kazao da je ovaj centar "najznačajnije ekonomsko pitanje".

"Upravo iz tog razloga sam danas ovde da sa vama razgovaramo i dogovorim šta je ono što treba da radimo kako bi se zaštitila vaša prava, ali i kako da konačno rešimo pitanje Ski centra", naveo je Jevtić.

Kako je saopšteno, na sastanku je dogovoreno da se donese kvalitetno rešenje za Ski centar i da je "interes da se u potpunosti zaštite prava zaposlenih".

Jevtić je, kako se navodi, govorio i o potencijalnom rešenju koje bi obezbedilo razvoj čitave Brezovice, a u pitanju je model javnog privatnog partnerstva i dodao da nema vreme za gubljenje, te da je potrebno rešiti problem što pre jer je Ski centar neiskorišćeni resurs koji može da obezbedi ekonomski razvoj čitave opštine.

Jedan od rukovodilaca Ski centra Slaviša Kuzmanović je kazao da je poseta predsednika opštine ohrabrila zaposlene i donela nadu da će se njihovi problemi rešiti u narednom periodu. Kuzmanović je ovom prilikom najavio da će sezona na Brezovici početi 15. decembra.Ostale vesti

’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022