Vesti
Saopštenja

Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs

Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Sastanak Jevtića sa zaposlenima u Ski centru Brezovica (Foto Opština Štrpce)

U razgovoru sa zaposlenima u hotelu "Molika" koji pripada Ski centru Brezovica, novi gradonačelnik Štrpca je kazao da je ovaj centar "najznačajnije ekonomsko pitanje".

"Upravo iz tog razloga sam danas ovde da sa vama razgovaramo i dogovorim šta je ono što treba da radimo kako bi se zaštitila vaša prava, ali i kako da konačno rešimo pitanje Ski centra", naveo je Jevtić.

Kako je saopšteno, na sastanku je dogovoreno da se donese kvalitetno rešenje za Ski centar i da je "interes da se u potpunosti zaštite prava zaposlenih".

Jevtić je, kako se navodi, govorio i o potencijalnom rešenju koje bi obezbedilo razvoj čitave Brezovice, a u pitanju je model javnog privatnog partnerstva i dodao da nema vreme za gubljenje, te da je potrebno rešiti problem što pre jer je Ski centar neiskorišćeni resurs koji može da obezbedi ekonomski razvoj čitave opštine.

Jedan od rukovodilaca Ski centra Slaviša Kuzmanović je kazao da je poseta predsednika opštine ohrabrila zaposlene i donela nadu da će se njihovi problemi rešiti u narednom periodu. Kuzmanović je ovom prilikom najavio da će sezona na Brezovici početi 15. decembra.Ostale vesti

SAD doniraju tri miliona dolara Kosovu
Sjedinjene Američke Države su preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID) dodelile dodatna 3 miliona dolara hitne pomoći Kosovu radi borbe protiv pandemije koronavirusa
  • 27.01.2022
Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022