Jevtić se sastao sa novim šefom UNHCR-a na Kosovu

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, sastao se danas sa novim šefom UNHCR misije na Kosovu Erolom Ardukom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Erol Arduk i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, ministar Jevtić je novog šefa UNHCR-a upoznao sa procesima koje Ministarstvo na čijem je čelu vodi kada je u pitanju povratak.

Tokom sastanka koji je održan u Prištini, Jevtić je istakao da se jedino iskrenom komunikacijom i koordinacijom svih institucija i organizacija koje su uključene u ovaj proces može doći do boljih rezultata, koji danas nisu na zavidnom nivou.

“Praktičan način rešavanja pitanja je od suštinske važnosti kako bi stvari krenule u pozitivnijem pravcu. Važno je da zajedničkim snagama učinimio sve da se sve porodice koje žele na Kosovo i vrate“, kazao je Jevtić.

Jevtić je dodao da je UNHCR jedan od veoma važnih partnera, teda o tome govori i “činjenica da smo upravo sa ovom međunarodnom organizacijom i OEBS-om pre nekoliko godina pokrenuli inicijativu koju smo nazvali ’Skopski proces’“.

Ministar je kazao da su problemi kada je u pitanju proces povratka veliki ali ne i nerešivi, i da je samo potrebno istrajati u njihovom rešavanju.

Zaključio je da institucija koju vodi neće odustati da se snažno zalaže da se pitanje povratka reši što skorije na jedan pozitivan način i napomenuo da se “mora iznaći model da povratak na Kosovu bude bolji nego danas“.

Današnjem sastanku prisustvovao je i odlazeći šev UNHCR-a Narasima Rao, koji se ministru Jevtiću zahvalio na iskrenoj saradnji i naporima koje ulaže u procesu povratka.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane