Vesti
Saopštenja

Jevtić sa predstavnicima NATO-a o bezbednosti i izborima na Kosovu

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić sastao se sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika generalnog sekretara Džonatan Pariš.
Jevtić sa predstavnicima NATO-a o bezbednosti i izborima na Kosovu
Džonatan Pariš i Dalibor Jevtić (Foto mzpmcr)

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, proteklim izborima, ali i dijalogu Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik Srpske list Jevtić je Džonatana Pariša podsetio da je Srpska lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Кosova i istako da “izborna volja naroda treba da se poštuje”.

Predstavnici NATO-a su kazali, da je kada je reč o bezbednosnoj situaciji, “Кfor bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti”.

Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke oko transformacije КBS-a u oružane snage “nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija” i istakao da takve odluke ostavljaju trag u odnosima naroda na Кosovu.

Tokom sastanka su zvaničnici iskazali obostrano zadovoljstvo što je do današnjeg susreta došlo, a najavljen je i nastavak komunikacije i koordinacije povodom svih značajnih pitanja.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020