Jevtić sa predstavnicima NATO-a o bezbednosti i izborima na Kosovu

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić sastao se sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika generalnog sekretara Džonatan Pariš.

Podeli ovaj članak sa:
  • Džonatan Pariš i Dalibor Jevtić (Foto mzpmcr)

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, proteklim izborima, ali i dijalogu Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik Srpske list Jevtić je Džonatana Pariša podsetio da je Srpska lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Кosova i istako da “izborna volja naroda treba da se poštuje”.

Predstavnici NATO-a su kazali, da je kada je reč o bezbednosnoj situaciji, “Кfor bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti”.

Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke oko transformacije КBS-a u oružane snage “nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija” i istakao da takve odluke ostavljaju trag u odnosima naroda na Кosovu.

Tokom sastanka su zvaničnici iskazali obostrano zadovoljstvo što je do današnjeg susreta došlo, a najavljen je i nastavak komunikacije i koordinacije povodom svih značajnih pitanja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane