Vesti
Saopštenja

Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Detalj sa sastanka u Štrpcu (Foto Opština Štrpce)

"Jevtić je svojim sagovornicima izneo stav, a kada je o Ski centru Brezovica reč, da će interes radnika Ski centra on braniti i zastupati i da želi da se iznađe, kako privremeno rešenje koje će omogućiti neometan početak sezone na Brezovici, tako i ono dugoročno, u okviru inicijative koja je pokrenuta od strane lokalne samouprave, a to jeste javno-privatno partnerstvo gde bi upravo lokalna samouprava preuzela upravljanje Ski centrom", navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk strani Opštine Štrpce.

Dalje se dodaje da su predstavnici КAP-a informisali Jevtića i njegove saradnike o pokrenutoj inicijativi i zatražili podršku, kako bi se u što kraćem roku pronašlo rešenje za funkcionisanje Ski centra u zakonskim okvirima i po pravilima КAP-a, a kako bi se sa ski sezonom startovalo na vreme.

Jevtić je ponovio da će "na tu temu razgovarati sa rukovodstvom i radnicima ’Ineks Ski centra’, da će odluka biti njihova, kao i da će konsultacije i razgovor obaviti i sa drugim relevatnim faktorima kako bi svi bili upoznati sa detaljima".

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da se omogući zakup jednog od javnih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce od strane zainteresovanog investitora, načinu na koji bi to moglo da se uradi kako bi se pokrenula proizvodnja i otvorila radna mesta za lokalno stanovništvo, kao i da se deo društvene imovine da na korišćenje lokalnoj samoupravi zarad opšteg interesa građana.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se, nakon konsultacija sa svim relevatnim faktorima, dve delegacije ponovo sastanu radi definisanja daljih koraka.Ostale vesti

SAD doniraju tri miliona dolara Kosovu
Sjedinjene Američke Države su preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID) dodelile dodatna 3 miliona dolara hitne pomoći Kosovu radi borbe protiv pandemije koronavirusa
  • 27.01.2022
Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022