Vesti
Saopštenja

Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Detalj sa sastanka u Štrpcu (Foto Opština Štrpce)

"Jevtić je svojim sagovornicima izneo stav, a kada je o Ski centru Brezovica reč, da će interes radnika Ski centra on braniti i zastupati i da želi da se iznađe, kako privremeno rešenje koje će omogućiti neometan početak sezone na Brezovici, tako i ono dugoročno, u okviru inicijative koja je pokrenuta od strane lokalne samouprave, a to jeste javno-privatno partnerstvo gde bi upravo lokalna samouprava preuzela upravljanje Ski centrom", navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk strani Opštine Štrpce.

Dalje se dodaje da su predstavnici КAP-a informisali Jevtića i njegove saradnike o pokrenutoj inicijativi i zatražili podršku, kako bi se u što kraćem roku pronašlo rešenje za funkcionisanje Ski centra u zakonskim okvirima i po pravilima КAP-a, a kako bi se sa ski sezonom startovalo na vreme.

Jevtić je ponovio da će "na tu temu razgovarati sa rukovodstvom i radnicima ’Ineks Ski centra’, da će odluka biti njihova, kao i da će konsultacije i razgovor obaviti i sa drugim relevatnim faktorima kako bi svi bili upoznati sa detaljima".

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da se omogući zakup jednog od javnih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce od strane zainteresovanog investitora, načinu na koji bi to moglo da se uradi kako bi se pokrenula proizvodnja i otvorila radna mesta za lokalno stanovništvo, kao i da se deo društvene imovine da na korišćenje lokalnoj samoupravi zarad opšteg interesa građana.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se, nakon konsultacija sa svim relevatnim faktorima, dve delegacije ponovo sastanu radi definisanja daljih koraka.Ostale vesti

’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022