Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto FMZZP)

U saopštenju se ističe da se zajedničkim snagama učini sve kako bi se porodice koje žele na Кosovo i vratile.

„Ono što želimo da postignemo, jeste da imam i iskrenu komunikaciju i koordinaciju sa institucijama koje treba da pomognu proces povratka i da stvari koje dogovorimo budu i realizovane na efikasniji način“, kazao je Jevtić.

Na sastanku se razgovaralo i o položaju Srba i ostalih nevećinskih zajednica na Кosovu, kao i o ostvarivanju njihovih prava.

Ministar Dalibor Jevtić je na zajedničkom sastanku istakao da se juče u selu Petrič kod Кline, u blizini Peći, desio nemili događaj kada je Srbima policija zabranila proslavu slave povodom praznika Sv. Trojice.

”Ako želimo uspeh i kada je u pitanju povratak i kada je u pitanju bolji život Srba ali i Albanaca ovakvi i slični slučajevi se moraju eliminisati jer živimo u periodu kada na jedan drugačiji način treba da gradimo međusobno poverenje i razumevanje”, rekao je Jevtić.

U saopštenju se napominje da su OEBS i UNHCR veoma važni partneri Ministarstva za zajednice i povratak i upravo sa ovim institucijama je pre nekoliko godina pokrenuta inicijativa nazvana"Skopski proces".
U budućnosti, u planu su inicijative koje treba da pospeše proces povratka, zaključeno je na sastanku.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane