Jevtić sa ambasadorima Norveške i Hrvatske

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa abasadorom Norveške na Kosovu Per Strande Sjastadom, a nakon toga sa ambasadorkom Hrvatske Marijom Kapitanović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić sa norveškim ambasadorom (Foto MZZP)
 • Dalibor Jevtić sa hrvatskom ambasadorkom

Jevtić je tokom sastanka sa ambasadorom Norveške na Kosovu razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština, projektima koje podržava Ambasada Norveške kao i mogućnosti saradnje i podrške koju norveška vlada može da pruži u oblastima stabilizacije zajednica i povratka raseljenih.

“Postoji velika volja da rešimo neke od navedenih problema, i nadam se da ćemo u tome uspeti. Pomoć ostalih institucija bi nam takođe značila da proces povratka podignemo na viši nivo. Projekti koje finansira Ambasada Norvške su značajni tako da treba nastaviti sa tim projektima i u 2018. godini. Problema je puno, ali se nadam da ćemo ih uz vašu i pomoć ostalih međunarodnih institucija rešavati, jer je to naš primarni cilj “, rekao je ministar Jevtić tokom sastanka sa norveškim ambasadorom Sjastadom.

Nakon sastanka sa ambasadorom Norveške na Kosovu, ministar Jevtić se sastao i sa hrvatskom ambasadorkom Marijom Kapitanović. On je na sastanku ambasadorki Kapitanović kazao da se kao ministar za zajednice zalaže da "hrvatski narod na Kosovu dobije bolje uslove za život“.

"Brinemo se za sve narode na Kosovu, radimo na stvarima koje bi im poboljšale kvalitet života. Probleme ćemo rešavati jedan po jedan i to je ono što je značajno“, naveo je Jevtić.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane