Vesti
Saopštenja

Jevtić sa ambasadorima Norveške i Hrvatske

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa abasadorom Norveške na Kosovu Per Strande Sjastadom, a nakon toga sa ambasadorkom Hrvatske Marijom Kapitanović.
Jevtić sa ambasadorima Norveške i Hrvatske
Dalibor Jevtić sa norveškim ambasadorom (Foto MZZP)

Jevtić je tokom sastanka sa ambasadorom Norveške na Kosovu razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština, projektima koje podržava Ambasada Norveške kao i mogućnosti saradnje i podrške koju norveška vlada može da pruži u oblastima stabilizacije zajednica i povratka raseljenih.

“Postoji velika volja da rešimo neke od navedenih problema, i nadam se da ćemo u tome uspeti. Pomoć ostalih institucija bi nam takođe značila da proces povratka podignemo na viši nivo. Projekti koje finansira Ambasada Norvške su značajni tako da treba nastaviti sa tim projektima i u 2018. godini. Problema je puno, ali se nadam da ćemo ih uz vašu i pomoć ostalih međunarodnih institucija rešavati, jer je to naš primarni cilj “, rekao je ministar Jevtić tokom sastanka sa norveškim ambasadorom Sjastadom.

Nakon sastanka sa ambasadorom Norveške na Kosovu, ministar Jevtić se sastao i sa hrvatskom ambasadorkom Marijom Kapitanović. On je na sastanku ambasadorki Kapitanović kazao da se kao ministar za zajednice zalaže da "hrvatski narod na Kosovu dobije bolje uslove za život“.

"Brinemo se za sve narode na Kosovu, radimo na stvarima koje bi im poboljšale kvalitet života. Probleme ćemo rešavati jedan po jedan i to je ono što je značajno“, naveo je Jevtić.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021