Vesti
Saopštenja

Jevtić Romima: Niste sami

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Međunarodni Dan Roma, uz želju da naredni dani romskom narodu budu bolji.

Jevtić Romima: Niste sami
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić poželeo je pripadnicima romske zajednice da 8. april provedu u zdravlju i radosti.

„Poruka svim mojim prijateljima Romima jeste, budite uvereni da niste sami. Ministarstvo za zajednice i povratak će uvek biti tu da zajedno sa svima ostalima koji pomažu, rešava sve one probleme kojih je zaista puno, sa ciljem da kada neki problem bude rešen, bude dugoročno rešen, a ne za jedan dva ili tri dana. Mi se trudimo da u okviru svojih mogućnosti pomognemo da pripadnici romske zajednice ostvare sva svoja prava, pre svega pravo na povratak i reintegraciju, zatim pravo na školovanje, lečenje, ali i pravo na rad“, pieše u čestitki Dalibora Jevtića.Ostale vesti

Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020