Vesti
Saopštenja

Jevtić: Pucanj na povratak i opstanak

Ministar za zajedice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da je pucanj na kuću Dabetića u opštini Istok poruka povratnicima da u nekim delovima Kosova oni nisu dobrodošli.
Jevtić: Pucanj na povratak i opstanak
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

„Sled ovakvih događaja, gde su povratničke kuće i sami povratnici veoma često u poslednje vreme na meti napadača, ne doprinosi masovnijem povratnku na Kosovo niti opstanku onih koji su se vratili“, kazao je Jevtić.

U saopštenju dostavljenom medijima Jevtić ističe da je odsustvom porodice Dabetić u trenutku napada izbegnuta veća tragedija koja bi imala velike posledice po sve stanovnike Kosova.

“Pucanj na povratničku kuću Tomislava Dabetića je pucanj na povratak i opstanak na Kosovu. Još jednom bih apelovao i uputio molbu svim relevantim faktorima koji se bave bezbednošću na Kosovu da stepen budnosti podignu na najviši nivo kada su u pitanju povratnici i maksimalno im pruže zaštitu“, zaključio je Jevtić.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023