Vesti
Saopštenja

Jevtić: Probleme rešavati dijalogom a ne na ulici

U razgovoru sa ambasadorom Francuske na Kosovu Didijerom Šaberom, potpredsednik vlade i ministar Dalibor Jevtić preneo je zabrinutost zbog nemogućnosti da se  Srbi vraćaju u Đakovicu i Mušutište.
Jevtić: Probleme rešavati dijalogom a ne na ulici
Jevtić sa Šaberom (Foto Mzzp)

Kako je saopšteno iz njegovog ministarstva, Jevtić je istakao da je neophodno “da se u dvadeset prvom veku problem rešavaju dijalogom, vladavinom prava i zakona, a ne na ulicama i nasilnim sprečavanjem raseljenih da posete svoja ognjišta”.

Kada je u pitanju povratak raseljenih Roma iz Crne Gore i Makedonije, Jevtić je kazao da ovaj proces uspešno teče.

Pohvalio je Vladu Kosova, koja je, kako se ističe, krenula u rešavanje problema na jedan konkretniji način, napravivši prioritete u rešavanju gorućih problema.

“Jedino se na taj način može doći i do konkretnijih rezultata po svim važnim pitanjima za građane Kosova”, rekao je Jevtić.

Na sastanku je bilo reči i o Ski centru na Brezovici i u tom smislu je, kako je saopšteno, ministar kazao da gradončelnik Štrpca Bratislav Nikolić ima plan kako da se reši pitanje Ski centra.

Naglasio je da će se za sporovođenje te ideje tražiti podršku i Beograda i Prištine, ali i predstavnika međunaronde zajednice.

Jevtić se zahvalio ambasadoru Francuske na pomoći u realizaciji važnih projekata.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020