Vesti
Saopštenja

Jevtić osudio krađu u Babinom Mostu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je sinoćnu krađu poljoprivredne mehanizacije porodici Slavka Petrovića iz Babinog Mosta.

Jevtić osudio krađu u Babinom Mostu
Dalibor Jevtić (Foto Kim arhiva)

Jevtić je kazao da su meštanima Babinog Mosta poljoprivredna mehanizacija i stoka često na meti lopova i da stanovnici ovog sela tvrde da su potpuno nezaštićeni i nesigurni jer su počinioci ovih dela i dalje na slobodi.

„Najoštrije osuđujem napad nad imovinom povratničke porodice Petrović iz Babinog Mosta i javno izjavljujem da je krajnje vreme da nadležne institucije pronađu i osude počinioce ovog krivičnog dela, a da javnosti moraju biti saopštena imena i prezimena počinioca“, naveo je Jevtić povodom najnovijeg incidenta.

U saopštenjui se dodaje da krivična dela nad nevećniskim zajednicama na Kosovu imaju posebnu težinu i da zato predstavljaju dodatnu obavezu za nadležne organe vlasti.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020