Vesti
Saopštenja

Jevtić: Od vitalnog značaja nastavak dijaloga

„Za Srbe koji žive na Kosovu od vitalnog je značaja nastaviti dijalog Beograda i Prištine u Briselu, formiranje Zajednice srpskih opština, na šta se već voma dugo čeka, kao i rešavanje pitanja uzurpirane imovine i stvaranje sigurnijeg okruženja u mestima gde žive povratnici“, kazao je Dalibor Jevtić kandaskom ambasaodru Danielu Maksimiuku.
Jevtić: Od vitalnog značaja nastavak dijaloga
Jevtić i ambasador Maksimiuk (Foto Mzzp)

Potpredsednik vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa ambasadorom Kanade u Hrvatskoj, zaduženim i za Kosovo.

Preneo mu je da je za bolju perspektivu od izuzetne važnosti nastaviti sa sprovođenjem započetih reformi.

Kako je saopšteno, tokom sastanka je istaknuto veoma značajnim prevazilaženje svih nesuglasica između Srba i Albanaca.

Ambasador Maksimiuk je kazao da je Kanada spremna da investira
na Kosovu.

„ Pomoć preduzetnicima bi nam značila u svakom pogledu jer otvaranjem novih radnih mesta posebno u sredinama u kojima žive nevećinski narodi na Kosovu, jačamo i pospešujemo položaj upravo ovog stanovništva, i boljom ekonomijom se svakako mogu prevazići mnogi problemi“, naglasio je Jevtić.

Na sastanku je dogovorena poseta potpredsednika Vlade Kosova Jevtića Kanadi, saopšteno je danas.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021