Vesti
Saopštenja

Jevtić: Neka nam Božić donese mir

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić  poželeo vernicima da Badnji dan i veče i Božić proslave u miru, toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Jevtić: Neka nam Božić donese mir
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Jevtić je povodom predstojećeg Božića čestitke uputio i vladiki Teodosiju i svima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

„Neka nam najradosniji hrišćanski praznik donese međusobno poštovanje, razumevanje i blagostanje. Da ova 2016. godina, bude godina solidarnosti i prevazilaženja razlika u cilju napretka svih , a Božić praznik koji će jačati porodične vrednosti i zajedništvo. Čestitam vam Roždestvo Bogomladenca sa željom da vaše domove obasja radošću i podari svim ljudima dobro zdravlje, porodičnu sreću i dobro raspoloženje. Neka nam u danima najvećeg hrišćanskog praznika najbitnije bude ono što nas čini ljudima. Mir Božji, Hristos se rodi! “, stoji u čestitki ministra Jevtića.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020