Vesti
Saopštenja

Jevtić: Neće biti novih izbora

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić  izjavio je da je siguran da do nivih parlamentarnih izbora na Kosovu neće doći.

Jevtić: Neće biti novih izbora
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

“Po informacijama kojima raspolaže, formiranje Vlade trebalo bi da se završi u septembru. To je interes svih, kako građana tako i čitavog kosovskog društva. Puno je problema koji treba da se reše i zato želimo da se institucije što pre formiraju, kako bi krenuli u rešavanje tih problema", rekao je Jevtić.
    
Ministar Jevtić, koji je zajedno sa poslanicima u Skupštini Kosova Sašom Milosavljevićem i Jasminom Živković, prisustvovao obeležavanju seoske slave u Ajnovcu u kosovsko-kameničkoj opštini, je rekao da na Kosovu neće biti novih izbora za parlament, a da će srpski poslanici, čiji su mandati verifikovani biti odlučujući faktor za formiranje nove Vlade Kosova.

Ministar je u porti crkve svete Marije Magdalne je izrazio zadovoljstvo zbog poziva meštana Ajnoca na seosku slavu.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili  poziv meštana Ajnovca da budemo ovde , i naša je čast da budemo medju ovim ljudima. Nisam prvi put ovde. Mi smo zajedno sa ljudima ispred ministarsva i lokalnim liderima imali prilike da pomažemo ljudma ovde, a tako će biti i nadalje“, izjavio je ministar.

Bivši šef poslaničke grupe Samostalno liberalne stranke i sadasnji poslanik u Skupštini Kosova Saša Milosavljević je, komentarišući pisanje prištinskih medija o stopiranju osnivanja specijalnog suda, rekao da do takvog scenarija neće doći.

„Prošli saziv Skupstine Kosova je već doneo odluku o osnivanju specijalnog suda i ona je apsolutno ustavna“, izjavo je Milosavljević.

Ministar Jevtić i poslanici su na kraju svoje posete Ajnovcu obišli i socijalno najugroženijeg meštanina ovog sela, Mlađana Paunovića, kome su doneli pomoć u hrani i higijenskim sredstvima.

„Ovo je samo mali vid pomoći koji smo vam doneli, jer sam ja tek juče čuo za vas slučaj. U narednom periodu ćemo pomoći i dodatno u onome u čemu Vam je pomoć najpotrebnija“, rekao je Jevtić.
Ostale vesti

Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023